IVANA KOLARIČ – NAJSTAREJŠA OBČANKA OBČINE SVETA ANA

IMG 4035IMG 4037

Najstarejša občanka Občine Sveta Ana je gospa Kolarič Ivana, ki je 16. maja 2019 dopolnila 96 let. Gospa Ivana izhaja iz velike Kolerjeve družine iz Sp. Ščavnice, saj je bilo kar 11 otrok. V svojih rosnih letih si je služila kruh v sosednji Avstriji, nato pa se je vrnila v domovino in si začela ustvarjati dom na Zg. Ščavnici 84 ter se poročila s Francem Kolaričem. Tudi mož je izhajal iz družine, kjer je prav tako bilo enajst otrok. V zakonu se jima ni rodil noben otrok, sta pa vzgajala dve Ivanini nečakinji ter nečaka, ki sta jih imela kot za svoje otroke. Ker pa je gospa Ivana že deset let vdova in od smrti moža živi sama, pa ji že vrsto let priskoči na pomoč družina Fras iz Sp. Ščavnice. Zelo lepo poskrbijo za gospo Ivano ter ohranjajo lepo urejeno kmetijo, na kateri sta z možen delala vse življenje.

Ob tako lepi in visoki obletnici rojstva jo je obiskal župan Občine Sveta Ana, Silvo Slaček, ki ji je podaril šopek rož in simbolično darilo ter ji zaželel še obilo zdravih ter srečnih let, kajti za svoja leta izgleda res odlično. Slavljenka, ki je zelo pozitivna oseba in nasmejana je praznovala v krogu svojih najdražjih in se je obiska ter čestitke župana zelo razveselila.

Spletna stran Občine Sveta Ana uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih