Obisk predstavnikov lokalne in regionalne samouprave iz Ukrajine v Občini Sveta Ana

V torek, 15. oktobra 2019 smo v Občini Sveta Ana gostili goste iz Ukrajine, ki se te dni v Sloveniji mudijo v sodelovanju s programom U-LEAD with Europe v projektu »Travel to Know – Travel to Change«. Študijskega obiska, ki ga je organiziral Center za evropsko prihodnost (CEP), so se udeležili ukrajinski predstavniki lokalnih in regionalnih oblasti z namenom spoznavanja dobrih praks v manjših slovenskih občinah. Udeležence študijskega obiska je nagovoril župan Silvo Slaček, s krajšo predstavitvijo občine, ki je temeljila predvsem na projektih sofinanciranih iz najrazličnejših evropskih skladov in čezmejnih programov. Sledilo je predavanje o zgodovinskih vezeh med Slovenijo in Ukrajino v izvedbi Saša Radovanoviča. Svojo podjetniško zgodbo – kot primer dobre prakse, je predstavil domačin Evgen Simonič, ki se v svojem družinskem podjetju ukvarja s pridelavo naravnih domačih kisov.

Namen študijskega obiska je bil tudi podpis pisma o nameri sodelovanja med Občino Sveta Ana in Mestnim svetom Monastyryske AH v Ternopilski oblasti. Župan Občine Sveta Ana Silvo Slaček in župan mestnega sveta Monastyryske AH Andrii Starukh sta podpisala pismo o nameri z namenom sodelovanja med občinami na področju lokalnega razvoja in razvoja na področju ruralno-urbanega sodelovanja. Za doseganje ciljev, ki izhajajo iz pisma o nameri si bosta občini izmenjavali informacije za okrepitev sodelovanja in vzpodbujale gospodarsko sodelovanje med državama.

IMG 5460

Spletna stran Občine Sveta Ana uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih