MKK Kulturna zadruga Sveta Ana

mkk  Naslov: Sv. Ana 17, 2233 Sveta Ana
  Predsednik: Janez Kraner
  Kontakt: 031 425 756
  DŠ: 14102447
  TRR: 90672-0000212006
  Spletni naslov: http://www.kulturna-zadruga.si

 


MKK KULTURNA ZADRUGA

Osrednja prireditev Kulturne zadruge je vsakoletni koncert Anin' roll. Dober glas o koncertu in o Sveti Ani kot gostoljubnem kraju se sliši daleč in Anin' roll se uveljavlja kot ena najbolj prepoznavnih glasbenih prireditev v Slovenskih goricah. Od leta 2000 naprej je na koncertu nastopilo veliko mladih, še neuveljavljenih izvajalcev pa tudi precej zvenečih imen, ki navdušujejo glasbene sladokusce po vsej Sloveniji in tudi širše. Poleg domačih skupin Trenutek resnice in Iraxana jih naštejmo še nekaj: Edo Maajka, Bleed On, Low Value, Rukola, Psycho-Path, Leaf-Fat, Polimorf, CZD, Živi zid, Dežurni krivci, Zmajev rep, Peppermint, Dr. Zero, Juff, Vojtiva 8, Little Ann, Muškat Hamburg, Granna, Omet odpada, 7th Angel, C.R.A.S.H., Khons, Malik, Mama rekla, Creampie ...
Na kantavtorskih večerih, poimenovanih KantAna, je Sveta Ana v zadnjih nekaj letih gostila tako eminentna imena slovenske kantavtorske scene, kot so Tomaž Pengov, Adi Smolar, Jani Kovačič, Peter Andrej, Xenia Jus, Tadej Vesenjak, Dani Kavaš, Katarina Kalaba, Jernej Mažgon – Jerry idr. Gledališka skupina Kurje oko, ki je pod vodstvom Branka Gosaka delovala v okviru Kulturne zadruge, je pripravila predstavo Video klub (2003) in z njo uspešno gostovala po vsej severovzhodni Sloveniji. Predstava z naslovom Premiera (2005) se je razvila iz gledaliških delavnic pod mentorstvom dramskega igralca Iztoka Bevka.


ZGODOVINA MKK KULTURNE ZADRUGE SVETA ANA

Mladinski kulturni klub Kulturna zadruga Sveta Ana je bil ustanovljen 7. decembra 2002. Na ustanovnem občnem zboru je bil za prvega predsednika kluba izvoljen Davorin Kolarič. Leta 2006 je vodenje Kulturne zadruge prevzel Primož Žižek, ki klub vodi še danes.
Glavni namen mladih entuziastov je bil predvsem poskrbeti za dvig kulturne ravni in za kvalitetno preživljanje prostega časa, predvsem mladih, ki jim je v tistem času kronično primanjkovalo možnosti za ustvarjanje in izražanje lastnih interesov na področjih glasbe, likovne umetnosti, fotografije, filma, gledališča, literature, oblikovanja in informatike. V začetku je imel klub okrog deset članov, šest let kasneje jih združuje več kot 30. Svoje cilje uresničujejo s prirejanjem in organizacijo kulturno-umetniških, strokovnih in zabavnih prireditev ter srečanj. Organizirajo tudi potovanja in ekskurzije za svoje člane, občasne humanitarne akcije in strokovne debate, ki so namenjene izobraževanju oziroma osveščanju splošne javnosti. Trudijo se prispevati k temu, da bi bilo življenje v domačem kraju kar se da pestro, zanimivo in prijazno.

Art camp1DSC03387-001IMG 9528

Spletna stran Občine Sveta Ana uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih