19. Občinski praznik občine Sveta Ana

V petek, 14. julija 2017 je v KTC Sveta Ana potekala že tradicionalna kulturna prireditev »Tu sem doma« s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad. Organizator dogodka sta bila Občina Sveta Ana in KD Sveta Ana. Povezovalec prireditve je bil Jožek Križan.
V kulturnem programu so nastopili učenci in učenke OŠ Sveta Ana in Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnica Lenart ter Cerkveno prosvetni pevski zbor KD Sveta Ana. A uvodni glasbeni pozdrav so poskrbeli člani MOL-a iz Lenarta.  Pogostitev sta pripravila Društvo kmečkih žena in deklet in Vinogradniško društvo.
Župan Silvo Slaček je podelil priznanja zaslužim dijakom in študentom. Letošnji dobitniki so: dijakinji Tamara Lavrenčič, Sabina Majerič ter študenta Natalija Grah in Žan Rola.
Na proslavi so bila podeljena priznanja župana. Dobitniki priznaj so: Gabrijel Jauk, Turistična kmetija Bauman in Kmetija Senekovič.
Na podlagi predloga Komisije za priznanja in nagrade je občinskemu svet sprejel sklep, da se  bronasti grb Občine Sveta Ana podeli – Gostilni Eder-Kramberger, za dolgoletno uspešno delo na področju gostinstva in velik prispevek k turistični prepoznavnosti občin  in srebrni grb Občine Sveta Ana  Čebelarskemu društvo Sveta Ana, ob  60-letnici prizadevnega in uspešnega delovanja društva ter skrb za ohranjanje in razvoj čebelarstva v kraju.

tusemdoma-1tusemdoma-2tusemdoma-3tusemdoma-4tusemdoma-5tusemdoma-6tusemdoma-7

Spletna stran Občine Sveta Ana uporablja piškotke zaradi boljšega delovanja in zagotavljanja storitev spletne strani. Več o piškotkih