Skok na vsebino

Doživetja

KMETIJA PRI FRIDI

Vabljeni na Ekološko in učno kmetijo pri Fridi, kjer vas bodo ob pripovedi in delu povrnili v čas naših prednikov. Sodelujete lahko tudi v postopkih striženja ovac, krtačenja, predenja. Izbirate lahko tudi med številnimi ročnimi izdelki iz volne (nogavice, copati, volneni obeski in podobno), ki imajo certifikat rokodelstvo art&craft SLOVENIJA.

Kontakt: telefon 041 555 210, e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

DSC 0031DSC 0120DSC 0144


ZELIŠČA KOLARIČ

Vabljeni v zeliščno zemljanko, imenovano tudi čajnica, kjer se lahko seznanite z različnimi zelišči in pripravki, ki so iz njih narejeni, spoznate nihov pomen in postopke nabiranja. Sprehodite se lahko po zeliščnem vrtu, spijete sveže pripravljene čaje in preporsto uživate v vonjavah dišavnic. V bližnjem čebelnjaku pa si lhako ogledate tudi čebele.

Spletna stran: http://cajnica.si/

Kontakt: 02 703 22 84, 031 752 828 (Jože), 041 242 926 (Danica)

E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

cajnica2cajnica3cajnica5


MINIATURNA VASICA

Miniaturna vasica se nahaja v Parku generacij Sveta Ana, pod zunanjim šolskim igriščem. Predstavlja značilnosti podeželskega okolja, kjer so predstavljene značilne vaške stavbe kot na primer cerkev, mlin in gasilski dom, ter stavbe, ki promovirajo lokalno turistično ponudbo (kmetija, zelišča…). Glavni namen miniaturne vasice je predvsem prostor za druženje, medgeneracijsko povezovanje, rekreacijo in šport.

Miniaturna vasicaMiniaturna vasica1

 

 

Spletna portal Občine Sveta Ana uporablja samo NUJNE piškotke, ki so potrebni za delovanje spletne strani. Več o piškotkih